Skupno število ogledov strani

petek, 5. december 2014

KAJ JE NACIONALNI INTERES

Mislim, da je spet napočil trenutek, da začnemo razmišljati o nacionalnem interesu. Zakaj tako mislim? Odgovor je preprost. Toliko anomalij, toliko neumnosti kot se jih dogaja v naši ljubi podalpski deželi, ne premorejo nobeni drugi narodi.
Imamo politike, ki se vozijo z Audiji in BMW-ji, v glavnem po Ljubljani, ali pa jih z njimi njihovi službeni vozniki peljejo domov, na drugi strani pa imamo policiste, ki se vozijo v  zjebanih škodah (če bodo še naprej tarnali  jim bo vlada priskrbela nove modele 1000 MB ali pa  Z-101) z zlizanimi gumami, ki jih pojerbajo od politikov, skratka, organi pregona, prvi branik pravne države, reda in miru, so jebene stranke. Vlada bi  morala, ker je manj sposobna od policije, prevzeti policijski vozni park, policija pa vladnega, ker je sposobnejša. Uhhhh, to bi delali. Z veseljem in zanosom.
Drug primer.
Imamo letalskega prevoznika (ni pa sploh nujno, da ga imamo, ker po skromnem mnenju pisca, tak finančni požiralnik ne predstavlja nacionalnega interesa) katerega direktor prejema (moj vir) bruto plačo med 20.000 - 25.000 evrov. pa ne na leto. Na mesec! Kolikokrat ga imajo mediji na tapeti?  OK, nisem mu fovš! Najbrž mu ni fovš tudi Simon Vrhunec, generalni direktor UKC, ki  usklajuje in nadzoruje delo 1000 zdravnikov, 1500 medicinskih sester, stotnijo tehničnega osebja, za bruto plačo 5.000 evrov na mesec (In kolikokrat je on na tapeti medijev?) Vlada je lastnica prevoznika ( saj ga je že dokapitalizirala  in vsi mi prispevamo  svoje evre v to bruto vrečo) in vlada je lastnica UKC-ja. Najbrž je vsakemu od nas jasno, da je dober in strokoven UKC  hud nacionalni interes, slaboten prevoznik pa... no.ja. Zlata jama za redke, ki se znajo prav obrniti, ko zapiha političen piš. Še en dokaz več, da slaba banka ni edina kraška vrtača na finančnem polju  javnih financ v Republiki Sloveniji, in da imamo takih in podobnih grotlov uval in požiralnikov še najmanj petdeset. Minister  Dušan Mramor bo moral vzeti v roke lupo in poiskati vse eksotične firme v našem prostoru, ki obračajo toliko denarja, kot ga skupaj obračajo solidno poslujoča podjetja. Če bo vlada  storila tako dejanje, ne pa jemala revežem( po splošnem prepričanju po Ricardu, da se na masi špara) ji garantiram, da bo ostala na oblasti do nove kolonizacije Evrope s strani islamske države.
(Malo dolgo, ampak se je splačalo, kajne?)

Ni komentarjev:

Objavite komentar